Ha nem is vagyunk képzett mixerek, egy koktél elkészítése mégis beleférhet a Valentin-napi repertoárba. Márpedig a Valentin-nap maga a szerelem, amihez egy különleges pillanatban jól jöhet a pezsgő és persze a csokoládé - ezek lesznek mai vezérmotívumaink is.
Alapvető tudnivalók, hogy ne rontsuk el:
- használjunk jó minőségű alapanyagokat
- használjunk csokoládét és pezsgőt
- a legtöbb italt a véletlen szüli, így érdemes kísérletezni.
Tegyük ki bátran a pezsgős és martinis poharakat, és alkossunk meg néhány csábító italkülönlegességet.
Tequilát ritkán keverünk krémes italba, de amikor igen, az igazi különlegesség. Ez az ital pedig igazán krémes, egy kis csokival és málnalikőrrel, tejszínnel rázva lesz belőle igazán sűrű koktél.
Elkészítés:
5.9 cl érlelt tequila
2.3 cl cream the cacao likőr
2.3 cl tejszín
1.5 cl Chambord málnalikőr
fehér csokoládé és friss málna a díszítéshez
Egy koktélshakerben 15 másodpercig rázzuk össze a tequilát, a likőröket és a tejszínt. Töltsük egy lehűtött koktélos pohárba, a karimáját díszítsük fehér csokival, és pár málnával szervírozzuk.
Egy másik változat a nyitóképen is látható
¼ bögre mentaszirup (1 bögre víz, 1 bögre cukor, friss mentahajtások – közepes lángon addig főzzük, amíg elolvad a cukor)
3 finomra tört csokis keksz
10 szem málna
1/4 bögre vodka
2 evőkanál vörösáfonya szirup
jégkocka
A martinis poharat mártsuk bele fejjel lefelé a mentaszirupba, majd rögtön ezután a kekszmorzsalékba.
Egy koktélshakerbe tegyük bele a málnát, nyomjuk össze, tegyünk bele mentaszirupot, keverjük, aztán tegyük bele a vodkát, a vörösáfonya szirupot, töltsük fel a shakert jéggel, rázzuk jól össze, amíg bepárásodik. Öntsük ki az előkészített martinis pohárba, és szervírozzuk azonnal.
És akkor térjünk át a csokiról a pezsgőre!
1 és ¼ bögre gránátalma dzsúsz
4.4 cl lehűtött Cointreau likőr
375 ml pezsgő
friss gránátalma magok díszítésül
Egy kancsóba öntsük össze a dzsúszt, a pezsgőt és a Cointreau-t. Töltsük poharakba és a magokkal díszítsük.
1 és ½ bögre gránátalma dzsúsz
1 bögre körtenektár
¼ bögre narancs likőr pl. Grand Marnier
1 üveg pezsgő (7dl)
Egy kancsóba öntsük össze a dzsúszt a körtenektárt, a narancs likőrt, majd lassan adagoljuk hozzá a pezsgőt. Jéggel szervírozzuk.