Bűnös módon rajongunk a burgerekért, ám olyat, amit a Fat & Furious Burger megálmodói összehoztak, még életünkben nem láttunk. A dolog teljesen őrült, éppen ezért teljesen szimpatikus is.
A Furious nevű design és művészeti stúdiót alapító Thomas és Quentin már annyira unták a délben elfogyasztott sablonszendvicseket, hogy egy szép nap úgy döntöttek, elég ebből, és nekiláttak őrültnél őrültebb burgerek összehozni a konyhában.
Ami kikapcsolódásnak indult, hamar rituálé lett: a heti improvizáció és kísérletezés túlnőtte magát és egy kis idő múlva azon vették észre magukat, hogy egymással versengve készítik a burgerkölteményeket.
Az ötletelés általában másfél óra, utána irány a piac vagy a szupermarket, ahol megveszik a hozzávalókat, majd vissza a konyhába, ahol elkészült a burger, majd a fotó (kicsit persze szórakoznak is a képekkel, mint az a galériában is látszik) és a végén jöhet a megérdemelt ebéd.
A cél az, hogy az őrült kinézet mellett a burger ehető is legyen, noha az sem utolsó szempont, hogy jól nézzen ki a képen. Ami a hozzávalókat illeti, válogatósnak nem nevezhetjük őket, jöhet paradicsom, tabasco, tojás, vagy ha úgy érzik, akár aranylemezkék.
Az árakkal sem szálltak el a párizsi Fat and Furious Burger alapítói, azt mondják, a legolcsóbb étel 5, a legdrágább 50 euróba került.
A dolog odáig fajult, hogy tavaly szeptemberben már szakácskönyvet is kiadtak a 60 legjobb (vagy csak legizgalmasabb) recepttel, természetesen minden burgerhez kép is tartozik.