Minden idők egyik leghíresebb csokoládékészítője Pierre Marcolini. Az olasz származású, de belga állampolgár maestro szakmájának igazi sztárja, világbajnok és saját neve alatt futó bolthálózat tulajdonosa.
Akinek japán lányok sikítják a nevét teljes extázisban, az alighanem igazi sztárnak tekinthető, márpedig Pierre Marcolinivel pontosan ez történt, mégpedig a párizsi Salon du Chocolat-n (igen, tudjuk, hogy Párizs Franciaországban van, de attól még lehetnek ott japán lányok...).
Pierre Marcolini hivatalosan is világbajnok, a címet 1995-ben szerezte a World Pastry Championship-en, így aztán nem meglepő, hogy egyik jellemzője a tökéletességre törekvés.
Ennek keretében rengeteget utazik, termelőket is rendszeresen látogat, folyamatosan kutatva a lehető legjobb kakaóbab-termés után, melyekből aztán igazi különlegességeket készít.
Egy-egy Marcolini-csokoládé ritkán nyom többet 6 grammnál. A titok a gyártási technológián túl természetesen az összetevők minőségében rejlik, márpedig ebben a belga-olasz maestro nem ismer kompromisszumot, és szó szerint a világ végére is képes elutazni értük. (Pár országnév, ahonnan rendszeresen vásárol: Madagaszkár, Mexikó, több latin-amerikai állam, és még sorolhatnánk.)
Pierre Marcolini hitvallása szerint a luxuscsokoládék készítésének titka a legjobb alapanyagok kiválasztása mellett a saját, egyedülálló máz, bevonat megtalálásában rejlik. Így lesz a csokoládé egyedülálló, eredeti és mindig más.