Vallomással kell kezdenem: megrögzött húsimádó vagyok, ezen belül is egyik nagy kedvencem a steak. Így aztán nem volt kedvem ellen való megmutatni a világ legjobb steak-éttermei közül ötöt. Íme!
Aragawa, Tokió, Japán
Ha a legjobb Kobe marhahúsra vágyunk, akkor bizony el kell menni oda, ahol az állatot tenyésztik, méghozzá Japánba. A Kobe marhák egészen különleges gondoskodást kapnak, hogy a húsuk különlegesen finom legyen.
Az állat szinte a család tagja, mindennapos szakés masszázs és séta az osztályrésze, és ennek eredménye egy olyan hús, amit, ha valaki megkóstol, legszívesebben Japánban maradna.
Aragawa egy kis terület, de itt található a legjobb japán Kobe marha, és ez az árakban is tükröződik, a kóstoló véleménye szerint azonban minden pénzt megér.
La Cabana, Buenos Aires, Argentína
Ha már marhahús, akkor természetesen Argentína kihagyhatatlan. A Buenos Aires-i La Cabana 75 éve nyitotta meg kapuit, és ha eddig bírta, alighanem valamit jól csinál.
A két legfinomabb marhaszelet a „Great Baby Beef", ami olyan puha, hogy szinte vágni sem kell, a másik a Bife de Costilla, ami a magas hőfokon hirtelen sütés következtében magába zárja az ízeket. Az étterem egy igazi steak house, fa padozatával és kőfalaival.
Le Relais de Venise L'Entreco te, London, Egyesült Királyság
A Le Relais de Venise L'Entreco te étteremláncnak ugyan Párizsban és New Yorkban is vannak kirendeltségei, de a londoni City-ben található a legjobb steak szószt kínáló műintézmény. A recept szinte legendás éttermi körökben.
BLT Prime, New York, Egyesült Államok
Az amerikai keleti parton, New Yorkban, a BLT Prime étteremben készítik a legjobb steaket. Az étel utánozhatatlan egyediségét az adja, hogy a szakács állandóan új grillezési technikákat próbál ki, és a húsnak egészen különleges ízt ad, hogy hikori fa (észak-amerikai dió-féle) parazsán készül. Érdemes éhesen menni, mert egy 45 dekás hússzelet landolhat a tányérunkon.
Metropolitan Grill, Seattle, Egyesült Államok
Ha már Amerika, akkor legyen példa a nyugati partra is: a Metropolitan Grill, Seattle-ben. Itt egészen történelmi környezetben, egy 1903-as épületben ehetjük a valódi, csak kukoricával etetett, nebraskai USDA első osztályú marhát. Mesquite faszénen sütik, és ha igazi különlegességet szeretnénk, akkor a Chateaubriand steaket próbáljuk ki, amit közvetlenül az asztalunknál szelnek fel.