Skorpió, tengericsillag és kacsafej. A gasztrokalandor 563 ezer kilométert utazott a világ minden táján a legexkluzívabb fogások után kutatva. Elyse Pasquale az utóbbi három évet azzal töltötte, hogy birkaagytól az élő rákon át sok mindent megkóstolt, miközben 60 országban járt.
Az egyik legemlékezetesebb étkezés éppen az előbb említett birkaagy volt reggelire egy tradicionális muzulmán esküvőn az indiai Bangalorban. Egy pekingi éjszakai piacon kóstolt pálcikára szúrt tengeri csillagot és skorpiót. (De a képen csikóhal és százlábú is látható.)
A kacsafejért pedig igazán nem kellett messzire mennie, mert a New York-i Queensben is megtalálható. Szintén New Yorkban evett csontvelőt csigával és gombával.
Elyse Pasquale New York és Toszkána között osztja meg életét, illetve utazik a világ körül. Azt vallja, hogyha valaki csak egy turistabuszról szemléli a meglátogatott országokat, akkor csak egy 2D-s élményben részesül, míg ha elkezdi megkóstolni a helyi fogásokat, ő igazi résztvevővé válik, az élmény pedig interaktívvá, 3D-ben.
Így hát kóstolt pacalt pirítóssal Olaszországban, medúzát és tintahalat Tokióban és tengerimalacot Peruban. De mint mondta, ha valaki végig akarja enni a világot, nem is kell túl messzire mennie, ha New Yorkban él, mert az öt kerületben a világ szinte minden nyalánksága megtalálható.