Vallomással kell kezdenünk: olyanunk vagyunk, mint Gombóc Artúr, szerencsére nem kinézetre, hanem a csokoládéhoz fűződő szenvedélyes szerelmünk terén. Így aztán egy percig sem haboztunk, amikor az Unelefante csokijait megláttuk, tudtuk, hogy meg kell osztanunk itt, a blogon.
A mexikói cég csokoládéi ugyanis elképesztően színesek (és ezáltal vidámak is), ami nem is csoda, hiszen az Unelefante elsősorban a különböző partikiegészítők, lufik és ajándékok gyártásával szerzett magának hírnevet.
Aztán jöttek a csokik, melyek közül akad, amelyik úgy néz ki, mintha színes festékekkel fröcskölték volna össze, de akad olyan is, amely már-már művészi munka.
„Ezek az alkotások képesek arra, hogy felejthetetlen élményt hozzanak létre, és mosolyt fakasszanak az emberek arcán” – árulta el a filozófiát a cég alapítója és kreatív igazgatója, Tatiana Sanchez.
A hölgy egyébként kilenc évvel ezelőtt ékszerészként kezdte pályafutását. Ez volt az az időszak, amikor az Ázsiából érkezett ékszerek elárasztották a mexikói piacot, bár természetesen messze nem olyan minőségben, mint a kézzel készült helyi termékek.
A mexikói tervezők összefogtak, hogy megvédjék a piacukat, így jött létre a La Lonja Mercantil is, amihez Tatiana Sanchez is csatlakozott, majd a csoport segítségével született meg az Unelefante.
A színes külső persze egy dolog, de már rövid távon sem árt, ha a csokoládé maga is különleges. Ezért Jorge Llanderal felel, aki kitalálja és legyártja az édességet, míg a külsőt Tatiana Sanchez álmodja meg hozzá. Mindegyik csoki kézzel készült, egyedi darab.
Az első sorozat, mely 54 százalék kakaót tartalmaz, a Pollock nevet kapta, természetesen a híres amerikai expresszionista festő, Jackson Pollock után. A második (immár 65 százalék kakaót tartalmazó csokoládé) neve pedig A titkos kert lett.
Utóbbi Sanchez szerint egy rendkívül feminin termék, virágszirmokkal, kardamommal, valamint szárított sárgabarack-darabokkal és pisztáciával.
A csokoládénak persze megkérik az árát, a 420 dolláros (92 ezer forintos) árcédulát bátran horrorisztikusnak is nevezhetjük – kész szerencse, hogy az alapanyag a kolumbiai Luker kakaóbab, ami a világ egyik legjobbja.