Mostanában mintha egyre nagyobb hangsúlyt kapna (nagyon helyesen) a tudatos étkezés, azaz egyre kevésbé mindegy, mit is eszünk. Ebből a gondolatból indult ki Beth Galton fotós és Charlotte Omnès ételstylist közös projektje.
(fotók: bethgalton.com)
A két művész megpróbált kritikusan, ugyanakkor (legalábbis a képekből ez jön le a külső szemlélőnek) szeretettel hozzáállni az általunk (pontosabban: általuk) rendszeresen fogyasztott ételekhez.
Azonban arra is rájöttek, sokkal hatásosabb (vizuálisan pláne), ha összepárosítanak bizonyos ételeket. „Kettesével sokkal erősebben átjön mindaz, amit megjelenítenek” - fogalmazott Beth Galton a Business Insidernek.
Noha elsőre egyszerűnek tűnhet az ételek kettévágása, technikailag messze nem olyan könnyű, mint gondolnánk, ráadásul felettébb időigényes folyamat is. Ráadásul akadnak olyanok, amelyek esetében viszonylag könnyen megoldható volt, másoknál több fotót is csináltak, majd összedolgozták őket egyetlen képpé némi Photoshoppal.
Nyilván egy ilyen projektet képtelenség némi digitális utómunka nélkül megcsinálni, különösen azokban az esetekben, amikor az ötletek ugyan megvoltak, de technikailag kivitelezhetetlennek bizonyultak, hiszen kávét vagy levest „kettévágni”, ráadásul úgy, hogy látványos is legyen, lehetetlen feladat.
A végeredmény viszont izgalmas és (nem utolsósorban) nyálcsorgató lett.