Tulajdonképpen kézenfekvő ötletnek tűnik, és így utólag az ember elcsodálkozik azon, hogy eddig másnak nem jutott az eszébe, de tény: most először álltak elő teahumidorral.

Valami azt súgja nekünk, hogy a kávé után a minőségi teafogyasztás lesz a következő nagy dobás Magyarországon, annál inkább, mert a világ rengeteg táján egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ital.
Azt most a történelem és a hagyományok miatt ne említsük, hogy az Egyesült Királyságban naponta 165 millió csészényit fogyasztanak (pláne, hogy a szigetországban éppen egy kis visszaesésről panaszkodnak), de világméretekben is az egyik legnépszerűbb italról beszélünk, sok helyen a víz után a második helyen áll a népszerűségi sorrendben.
Ilyen körülmények között tulajdonképpen meglepő, hogy a londoni Asa Eriksson-Ahuja és cége, a Lotusier voltak az elsők, akiknek eszükbe jutott a teahumidor ötlete.

Szivarok esetében teljesen bevett (mi több, szükséges) dolog a humidorban tárolás, ám a teáknál eddig ezt valamiért nem tették széles körben elérhetővé, pedig az aroma és az állag megőrzése érdekében ez egy nagy lépés.
A szikomorfából kézzel készült humidor a fénytől, a szagoktól, a melegtől, a levegőtől és a nedvességtől (illetve szárazságtól) is megóvja a teát, így garantálva annak megfelelő minőségét.
Az ötlet akkor merült fel Asa Eriksson-Ahujában, amikor teaimádó férje egyre többet panaszkodott arra, hogy teagyűjteményének darabjai veszítenek aromájukból.

A fejlesztés persze nem ment egyik napról a másikra, több éves kemény utánajárás és kutatómunka eredménye volt, ám most már abba a stádiumba jutott a termék, hogy elő lehet rendelni.
Az öt különböző dizájnban készülő párásító nagyjából 70 grammnyi tealevelet tud tárolni és megfelelő minőségi szinten tartani. Az ára miatt viszont azonnal a luxustermékek közé sorolhatjuk, hiszen annak, aki szeretne ilyet, 8750 dollárt (2,5 millió forintot) kell kifizetnie érte.
(Fotó: lotusier.com)