Nem vagyunk nagy rajongói a készételeknek (és akkor még finoman fogalmaztunk), mert nem könnyű megfelelő minőségűt találni belőlük. Éppenséggel azt, amit most egy brit séf kitalált, kipróbálnánk, bár gyanakvásunk nem múlt el.
Minőségi pezsgő, ehető aranycsillámok és egy pár homár – egyebek mellett ezeket is tartalmazza Charlie Bigham kreálmánya, amelynek még egy másik nagy különlegessége az ára, ugyanis 314 fontba (115 ezer forintba kerül). Egy adag. Készétel.
A 314 fontos ár nem véletlen, azt ugyanis a pi (ami ugye 3,14) után nevezte el, és a cél az volt, hogy a létező legjobb készételt készítsék el. Az ételt házhoz is szállítják, méghozzá nem csekély felhajtás keretében, hiszen a felettébb értékes darabot alumínium dobozban, egy biztonsági őrhöz láncolva (!!) viszik ki a megrendelőnek.
Az ételsorban a homáron és az aranyozott paníron, valamint a 2003-mas Dom Perignonban áztatott halon kívül Alba trüffel, Beluga kaviár és némi osztriga is található. Még a felhasznált só is különleges, hiszen azt a szlovéniai Piranból szállítják.
Charlie Bigham elismerte, hogy a készétel kissé talán drága két személynek (mert hogy elvileg kétszemélyes adagokról van szó), ám úgy vélte, hogy ez az ár csak egy csepp az óceánban „az élet jobb dolgaihoz szokott" vevőinek.
A szerénynek nehezen nevezhető séf (aki egyébként 1996 óta állít elő exkluzív készételeket) hozzátette: „Hónapokig jártam a világot, hogy összeszedjem a legexkluzívabb hozzávalókat, miközben kifejlesztettem ezt az egyedülálló receptet, hogy aki megveszi, biztos lehessen benne, igazán különleges étkezésben lesz része".
(via)