Az ünnepek előtt nem sokkal vagyunk egypáran, akik még vagy nem találták ki, mit tálaljanak az asztalra, vagy már kitalálták, de még nem vették meg a hozzávalókat. Nos, nem állítjuk, hogy a mai posztban tippeket szeretnénk adni (bár szigorúan saját felelősségre valamelyiket ki lehet próbálni), de kétségtelen, hogy egészen emlékezetes karácsonyi vacsorát állíthatunk össze, ha elkészítjük valamelyiket az alábbi tíz ételből.
Az ötlet sajnos nem a miénk, hanem Anna Pallai fejéből pattant ki, akinek elege lett a mindenhol elburjánzó, tökéletes fotókon bemutatott ételcsodákból. Így amikor egy szép nap a kezébe akadta édesanyja régi szakácskönyve, tudta, aranybányára bukkant.
„Azóta rendszeresen vadászok hasonló kiadványokra a jótékonysági üzletekben, kölcsönkérek a családtól és a barátoktól, és a Google is a barátom a témában” – mondta a Londonban élő, kiadóban dolgozó Anna Pallai a Tech Insidernek.
Hála istennek indított egy Twitter-oldalt is a témának, ahol rengeteg fotót találhatunk, ezek közül válogattunk párat.
Az aszpikkal erősen hadilábon állunk, bár elismerjük, hogy lehet jól csinálni - más kérdés, hogy a nyitóképen látható répás, babos valami, ráadásul apróra vagdalt hússal felvet bennünk bizonyos kérdéseket.
Erre a banános rákos izére szavunk sincs...
Még banánt, még! A banán-hús kombó a jelek szerint meglehetősen népszerű lehetett a 70-es években (vajon miért?), a következő szuperprodukció esetében ez a sonkába tekert gyümölcs leöntve hollandi mártással látomásban valósult meg.
Ugye még nem volt elég a banánból? Mert tudunk még mutatni, például ezt a marhahúsos változatot, amit megint csak nem tudunk értelmezni. Banán nélkül jöhetne.
Ezek a hotdog-virslik gyakorlatilag bárkiben rémálmokat idézhetnek elő, szóval csak óvatosan. Arra, hogy belül mi lehet, tippelni sem merünk.
Ha ez nem lenne elég van durvább is, például ez a tojásos-szardíniás varázslat, aminek az ízét nem szeretnénk elképzelni.
Képzeljük el, amint ananászból, banánból, magokból, valamint kandírozott cseresznyéből alkotnak egy ilyen fagyasztott salátatortát. Hát...
A következő mestermű elsőre nem néz ki rosszul, ráadásul krumplisalátáról van szó, ami bizarrá teszi, az az ipari mennyiségű majonéz a közepén. Reméljük, nem kell mindet megenni!
A következő választottunk viszont legalább vicces, bár az ízéről nem vagyunk meggyőződve, mindenesetre töltött almát láthatunk rajta némi rákkal a tetején.
Az ünnepi hangulat elengedhetetlen kellék a gyertya, ez az áfonyás, ehető változat kivételt jelent a sorban, mert legalább jópofa, és érdekes, bár elfogyasztására nem biztos, hogy vállalkoznánk.